OV Congres ’22
De reiziger terug in het OV

Na de coronapandemie en het loslaten van de coronamaatregelen is voor veel vervoerders de vraag of de reizigers weer terugkeren in het OV. Dat we rekening moeten houden met andere reispatronen is wel duidelijk. Maar hoe spelen we daarop in en hoe passen we het prijsbeleid aan op de nieuwe werkelijkheid? Daarover gaat het OV Congres ’22 op 21 juni in Utrecht.

 

We mogen weer gewoon naar ons werk, maar veel mensen zullen één of meerdere dagen thuis blijven werken. En als mensen reizen, doen ze dat dan op hetzelfde moment of meer gespreid over de dag? De reiziger die door corona verdween, komt dus niet zonder meer terug. Met een flexibele en laagdrempelige aanpak kunnen we de reiziger terugwinnen die de afgelopen jaren overgestapt is naar de auto. De torenhoge benzineprijzen van het moment kunnen daarbij zeker in het voordeel van het OV werken.

Tijdens het OV Congres ’22 gaan we kijken naar de veranderingen van de afgelopen jaren, duiken we dieper in het onderwerp ‘gedragsverandering’, bespreken we de maatschappelijke opgave, leren we van andere steden en blikken we vooruit naar de toekomst. De centrale vraag van de dag zal zijn: Moet het OV wel veranderen? We hebben namelijk een goede basis van vóór corona, dus is veranderen dan wel noodzakelijk?

Sprekers

Deelnemers

Het OV Congres ’22 zal worden bijgewoond door professionals als:

Partners

Mediapartners